Tel: 28195542 • info@opholdsstedet-jupiter.dk

Landtingvej 48 • 7830 Vinderup • 28195542 • info@opholdsstedet-jupiter.dk

Interview med Cecilie


Cecilie bor på Jupiter, uddanner sig til pædagogisk assistent og vil arbejde med udsatte børn og unge. Hendes råd er, at de unge skal søge hjælp og tage imod al den hjælp, de kan få.

Artikel af journalist Kirsten Maria Magelund


Før 17-årige Cecilie flyttede ind på Jupiter, havde hun et alkoholmisbrug og problemer med at leve sammen med sin mor. Hun har nu boet på opholdsstedet i fire år, er for længst ude af sit misbrug, har god kontakt med sin mor, er i gang med PAU, den Pædagogiske Assistentuddannelse og har søgt ind på hovedforløbet, som hun håber at begynde på efter sommerferien.

-– Jeg vil gerne arbejde med udsatte børn og unge. Jeg vil gerne hjælpe andre videre, som har gennemlevet noget af det samme som jeg selv, siger Cecilie. Hun har snart 18 års fødselsdag og er stadig i uvished, om hvorvidt hun kan blive på opholdsstedet eller ej.

– Jeg vil gerne have efterværn, indtil jeg bliver 23 år. Men jeg har skiftet sagsbehandler et par gange, har nu en tredje i Esbjerg Kommune og venter stadig på svar om efterværnet. Det ville være rart snart at vide besked.

 

Dulmede nerverne

– Da jeg var otte, ni år udsatte min venindes papfar mig for et seksuelt overgreb. I omkring fire år gik jeg selv med det, uden at andre vidste noget. Jeg dulmede det hele med alkohol, som jeg købte for penge, jeg havde fået for at gøre rent eller af veninder.

Cecilie tumlede med sine problemer alene, indtil hun omsider fortalte en veninde om, hvad der var sket hende. Veninden fortalte historien videre til sin mor, som så kontaktede Cecilies mor, og overgrebsmanden blev anmeldt til politiet. Vedkommende er siden blevet straffet for sin ugerning.

Samtidig med at Cecilie flyttede ind på Jupiter, begyndte hun i Dagskolen på Bustrup, hvor hun har taget 9. og 10. klasses eksamen.

– I starten på opholdsstedet og i skolen havde jeg det svært uden alkohol og havde abstinenser. Jeg drak lidt i smug, men blev opdaget flere gange. Pædagogerne hjalp mig, når jeg havde det dårligt og guidede mig den rigtige vej, fortæller hun.

 

Frygter fremmede mænd
Cecilie er stadig bange for mænd. Men det er en angst, som hun arbejder med i et samtaleforløb.

– Jeg har det stadig svært med fremmede mænd. Men mænd, som jeg har kendt i længere tid, kan jeg godt tro på ikke vil mig noget ondt, siger Cecilie. Hendes angst slår primært ud, når hun er sammen med mange mennesker. Hun bliver svimmel, får svedeture og ryster.

– Flugt- og overlevelsesinstinktet tager over, og jeg vil bare finde den hurtigste vej ud. Det var megasvært i begyndelsen i skolen, men efterhånden som jeg lærte klassen og dem på de andre hold at kende, blev det bedre.

Hver anden uge er Cecilie til samtale hos en terapeut, hvor hun arbejder med psykiske redskaber, som hun kan bruge, når angsten overvælder hende.

– Forløbet hjælper rigtig meget. Jeg får vendt det negative til noget positivt. Overgrebet har gjort mig til kontrolfreak, men det er blevet vendt til, at kontrol også kan være godt til at holde styr på hverdagen.

 

Perspektiv på tilværelsen
Mens Cecilie har boet på Jupiter og gået på Dagskolen Bustrup, har hun været med på studierejse til adskillige lande.

– Blandt andet har vi besøgt slumkvarterer i både Indien og Saint Vincent. Vi havde gaver med til børnene, og det gav mig meget at se dem blive glade.

– Jeg har fået meget mere mod på livet, blandt andet i gennem rejserne. Jeg har set med egne øjne, hvordan unge kan have det for eksempel i Indien, og så bliver jeg glad for, de muligheder jeg alligevel selv har fået. Jeg glæder mig over hvor langt jeg er nået, og glæder mig til at få min egen lejlighed når jeg er færdig med min uddannelse. Lige nu bor jeg i annekset på Bustrup, for at træne mig i det.

 

Opholdsstedet Jupiter er et opholdssted for piger.

De ældste piger har mulighed for botræning i vores anneks

Jupiter er et opholdssted for piger.

Jeg vil gerne arbejde med unge mennesker

om Jupiter


Behandling med NADA

Behandling med NADA giver vores unge psykisk ro, øget afslappethed og mere overskud til at arbejde med andre problematikker. NADA | Behandling | Opholdssted

Lampefeber op til teaterfestival

Hvert år opfører eleverne på Bustrup Dagskole og opholdssteder et teaterstykke. I år gælder det dramaet “Det Gode Menneske fra Sezuan” af den legendariske Bertolt Brecht. Premièren er til Sommerteater i Julesminde.

Landtingvej 48 • 7830 Vinderup • 28195542info@opholdsstedet-jupiter.dk

CVR: 25622219 • Opholdsstedet Jupiter • Landtingvej 48 • 7830 Vinderup • 28195542info@opholdsstedet-jupiter.dk