Hvorfor rejser vi?


 Nour er elev i Fremtidsklassen på Bustrup Dagskole, og har lige været på rejse til Grækenland/Italien. Til rejseudstilling på Bustrup i Marts 2020, holdt hun en tale om hvorfor Bustrup rejser.


Hvorfor rejser vi? Dette spørgsmål er ofte stillet til mig, af andre folk. Det fik mig til at indse, at det faktisk ikke er almindeligt, at elever rejser så meget som vi gør. Derfor er jeg meget taknemlig over, at vi har mulighed for at rejse rundt og lære noget nyt. Efter min mening tror jeg virkelig på, at man kan lære meget mens man rejser. Man kan lære om kultur, om mad, historie, sprog osv.

Vi rejser ​netop fordi, vi fandt ud af, at vi bliver meget mere åbne over for hinanden, i forhold til venskab, at prøve nye ting, som man ikke turde før, og man lære også sine grænser at kende.

Jeg synes, at denne rejse er den bedste rejse, jeg har været med på. Grunden til, at jeg siger det, er fordi vi havde den bedste stemning nogensinde. Alle havde “ja” hatten på med en rigtig god humor. Vi skulle helt på toppen af vulkanen Etna, det var hårdt, ja, men der var ingen der brokkede sig over, om det var koldt eller om vi var langt væk hjemmefra. Alle havde bare energi til at opleve alt muligt spændende, og det var motiverende. Vi har faktisk lært meget i Italien. Vi har lært om pistacie og pistacie creme bl.a. hvordan det bliver produceret. Personligt kan jeg bedre lide at være i Italien, da italienerne er meget snaksaglige og venlige. I Grækenland var folk lidt ligeglade og travle. Alle går bare deres egne veje.

Den bedste oplevelse på vores rejse var selvfølgelig Taormina. Taormina er en dejlig speciel landsby. På Taormina strand har jeg haft tid til, at tænke over mine problemer, reflektere og trække vejret. Siden da har jeg haft det anderledes med mig selv, netop fordi jeg nu har indset, hvor godt livet kan være.

Nour, elev i Fremtidsklassen, Bustrup Dagskole

 

Nour på rejse til Grækenland/Italien